Защо да изберете нас?

Казусът

Когато си търсите жилище под наем в онлайн пространството, кой е най-големият проблем, който стои пред Вас?

Можем ли да имаме доверие на информацията в обявите :

  • дали дадена обява е действителна,
  • точно ли е описанието,
  • актуална ли е или просто служи за препратка към друго жилище,
  • брокер ли стои зад нея или физическо лице?

Как източниците на обяви проверят достоверна ли е инфорацията, която публикуват? Отговорът е: по никакъв начин!

Всички сайтове, социалните мрежи, онлайн вестници, които предлагат подобна услуга се градят върху доверието и честността на своите клиенти. И това би свършило работа - в един идеален свят!

За съжаление, много хора злоупотребяват с гласуваното им доверие. Част от стратегията на пазара за имоти е да се дискредитират тези източници на обяви, за да могат техните клиенти да се обърнат към конкурентите им.

И какво става, когато успеем да отсеем истинските обяви от фалшивите? Оказва се, че наемодателя публикувал дадена обява или не е качил снимки от жилището или е спестил важна информация за него. Колко пъти сте ходили на оглед на жилище и сте оставали разочаровани, излъгани или подведени?

В крайна сметка това Ви коства пари, време и нерви.

Решението

В желанието си да предоставим решение за тези практики, ние създадохме "Реални наеми" - платформа за обяви, който предлага вярна и пълна информация на своите ползватели.

Сега вместо Вие да си губите времето, за да пресявате фалшивите обяви в интернет, това го направим ние. За нашите ползватели, остава удоволствието да се възползват от истинността на предоставената информация.

Целта ни е да се публикуват само обяви с вярна и пълна информация: със снимка, с контактите на наемодателя и местонахождението на жилището. От своя страна всяка обява ще има дата на давност, след която автоматично ще се счита за неактуална и ще се сваля от сайтът. При най-малко съмнение в опит за измама, екипът на "Реални наеми" си запазва правото да сваля обяви от сайта. И това е част от Общите условия за ползване на нашите услуги.

В секцията Как работи "Реални наеми" можете да разберете какви са механизмите за постигане на целите ни.

Другите алтернативи

Можете да проверите и сравнителната таблица на предимствата пред конкурентите ни.

Стандартните сайтове за обяви

Какво правят другите сайтове по въпроса с невярната информация? Твърде малко! Повечето от тях са препълнени с неточни и неверни данни, фалшиви или неактуални обяви. Единственият механизъм, който използват, е репорт от страна на измамен техен потребител. Въпреки това, част от сайтовете не взимат този фактор на сериозно и дори след като е била репортната дадена обява, нея махат и не наказват този, който я е публикувал. Нещо повече - някои сайтове дори ви предлагат опцията да търсите имот сред обяви, които са били репортнати за измамни! Освен това, повечето сайтове публикуват обяви, които нямат снимки или съдържат непълна информация.

Социалните мрежи

Напоследък се заражда тенденция да се използват социалните мрежи за подобни услуги. Но предлагат ли те добър мениджмънт на обявите:

  • кой се грижи обявата да се премахне, когато вече е неактивна?
  • ако дадена обява все още е активна, но е избутана надолу от други обяви, някой грижи ли се да я актуализира?
  • предлагат ли удобна търсачка, за да намерите най-бързо жилището, което най-добре отговаря на изискванията Ви?
  • могат ли обявите да се сортират по определен критерии?
В повечето случаи се използват лични акаунти за постване на обяви, което допринася за истинността на самите обяви, но въпреки това, както и при сайтовете, се разчита на честността на публикуващия. Цялата тази информация може да се манипулира или да се злоупотреби с нея.

Агенциите и агентите на недвижими имоти

Ако разполагате с пари, но нямате време, да се занимавате с наемането/отдаването на имот под неам, агенциите/брокерите и агентите винаги са опция, която можете да използвате.

За съжаление и сред тях има недобросъвестни личности, които целят личната изгода на всяка цена пред тази на клиента си. И както при фалщивите обяви в сайтовете, и тук трудно можете да различните фалшивият брокер от добрият специалист. Обикновено разбирате с какъв човек си имате работа, чак когато си изпатите от него.

Точно тези недобросъвестни индивиди са отговорни за препълването на сайтовете с фалшиви обяви и за недовериенто на хората към представителите на този бранш.